Style 15 Style 14 Style 13 Style 12 Style 11 Style 10 Style 9 Style 8 Style 7 Style 6 Style 5 Style 4 Style 3 Style 2 Style 1
 
OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Animatorji
Anima (lat.) ~ duša

    Animator je duša skupine. Njegova naloga je, da skupino, v kateri sodeluje ali jo vodi, povezuje in združuje. Odgovoren je za to, da se vsi udeleženci skupine dobro počutijo in da so pripravljeni sodelovati. Biti animator je težka in hkrati zanimiva in lepa odgovornost, zna si mora pridobiti zaupanje drugih ljudi in ga znati tudi obdržati. Če mu to uspe, se lahko s pomočjo skupine, ki mu zaupa in ga podpira, loteva najrazličnejših nalog in projektov.
Simon postaja gusar
    Animator je tudi sodelavec. Sam težko obstaja. Pomembno je, da ves čas z nekom sodeluje, si deli naloge, primerja rezultate, sprašuje za mnenje in se s tem bogati ter raste v vedno boljšega animatorja.

    Ni močnejšega od skupine animatorjev z istim ciljem, ki so dobro povezani med sabo in z Bogom. Že Don Bosko je govoril, da je povezana skupina šibkih močnejša od močnih posameznikov in tudi naša ekipa animatorjev (Ekipa animatorjev SMC Sevnica) se močno trudi držati skupaj pri pripravi in izvedbi vseh naših projektov.

    Za vsakega animatorja je zelo pomemben del njegovega življenja vera. V Bogu je vedno vse mogoče in animator se nikoli na preda. Kadar sam ne zmore več, ko je naredil že vse, kar je bilo v njegovi moči, prepusti rešitev tistega problema Bogu. Prej pa poskusi popolnoma vse. Za to je potrebna trdne vera in vsak med nami ima pogosto težave s prepuščanjem samega sebe Bogu. Zato je važno, da se zna vsak animator vsake toliko malce odklopiti in se duhovno napolniti, utrditi v veri, da je nato ponovno pripravljen na spopadanje z vsakodnevnimi težavami, tako animatorskimi kot osebnimi. Načinov odklopljanja je seveda več: od organiziranih duhovnih vaj med letom in med počitnicami, duhovnih obnov po dekanijah pred večjimi prazniki, pa vse do preprostih sprehodov v naravo, obogatenih z razmišljanji in molitvijo. Najbolje pa seveda zaleže dobra spoved.
Animatorji v gardalandu
    Postati animator ni težko. Prideš v SMC Sevnica, vprašaš, če bi lahko kje pomagal in z veseljem ti bomo naprtili del našega bremena na rame. Ampak ne skrbi, skupaj z delom pride tudi veliko zabave, druženja z ostalimi animatorji in udeleženci, nagrad za dobro opravljeno delo.
 

NAPOVEDNIK

4. 3. 2017
Občni zbor

4. 3. 2017
Birmanski dan

24.-26. 3. 2017
Postne duhovne vaje - Pohorje 1

1. 4. 2017
Priprava na duhovne vaje za birmance

1. 4. 2017
Srečanje animatorjev

8. 4. 2017
Izdelovanje butaric

21.-23. 4. 2017
Duhovne vaje za birmance

26.-29. 4. 2017
Mali koncil SMC-jev