OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Obisk Mladinske gledališke skupine Slomškovega doma iz Buenos Airesa v Sevnici
Sobota, 06 Avgust 2016 22:51

skupinska_slikaMladinska gledališka skupina Slomškovega doma iz Buenos Airesa, ki je gostovala v Sloveniji s komedijo "Toc - toc", si je, v organizaciji in vodenju turistične agencije Doživljaj, pred uprizoritvijo na Sevniškem gradu, ogledala nekaj lokalnih zanimivosti. Po ogledu Sevnice, ki mu je sledil še bovling turnir, so se mladi gledališčniki ustavili v Salezijanskem mladinskem centru, kjer so jim animatorji in prostovoljci pripravili dobrodošlico. Predstavili so jim delovanje centra, gostje pa so povedali, da so aktivnosti njihovega Slomškovega doma, na drugi strani sveta, zelo podobne našim. Ob pesmi, domačih dobrotah in družabnih igrah je skupni čas hitro minil in mladi igralci so že morali na grad, da se pripravijo na predstavo.

 

Zgodba komedije, ki je prirejena po francoskem izvirniku in v Argentini zelo popularna, se dogaja v zdravniški čakalnici, kjer šest oseb čaka, da bi jih zdravnik sprejel. Zdravnik nenavadno odlaša s svojim prihodom, zato tajnica prosi paciente za potrpežljivost. A čas teče in zdravnika ni in ni. Pacienti zato vzamejo stvari v svoje roke in si kar sami organizirajo skupinsko terapijo s katero skušajo premagati svoje psihične težave, seveda pa jim uspe predvsem ustvariti popolno zmešnjavo.


Mladi igralci so se v komediji odlično izkazali in razvedrili dobro napolnjen sevniški grajski atrij ter končno strnili vtise celodnevnega obiska Sevnice v grajski vinoteki.

Za podporo pri organizaciji se zahvaljujemo Občini in Župniji Sevnica, ekipi zavoda KŠTM in TA Doživljaj, mladim iz Salezijanskega mladinskega centra, Emilu Stoparju, OO NSI Sevnica ter vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali ali podprli organizacijo dogodka, ki nam bo gotovo ostal v prijetnem spominu.

 

 

 

NAPOVEDNIK

24. 3. 2018 ob 9.00
Izdelava butaric

24. 3. 2018 ob 10.00
Birmanski dan

25. 3. 2018
Animatorski pevski zbor pri sv. maši

13. - 15. 4. 2018
Birmanski vikend - Podbočje

21. 4. 2018 ob 9.00
Oratorijski dan

21. 4. 2018 ob 19.00
Srečanje animatorjev