OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Več kot zmagovalci
Sobota, 17 November 2018 22:17

zmagovalciV mesecu novembru je društvo Salezijanski mladinski center praznovalo 20 let delovanja. V ta namen smo pripravili prireditev – kot zahvalo nam samim in tudi vsem vam, dragi Sevničani, ki nas vsa ta leta podpirate. Praznična dneva sta bila kar dva. V petek, 9. novembra, smo na proslavi ob občinskem prazniku občine Sevnica prejeli zlato plaketo občine ob 20. obletnici prostovoljnega dela z otroki in mladino ter za višanje kakovosti družbenega življenja. To je že naša druga plaketa, saj smo pred desetimi leti prejeli srebrno. Občni Sevnica se iskreno zahvaljujemo za priznanje našemu delu.

Drugo, osrednje praznovanje, pa je potekalo 17. novembra. Začelo se je v salezijanskem športnem duhu, ko so se nam na prijateljskem turnirju pridružili bivši sevniški animatorji in pa animatorji iz SMC Rakovnik. Po športnem delu dneva, smo druženje s kosilom nadaljevali na našem domačem naslovu, v prostorih SMC-ja. Za kosilo se najlepše zahvaljujemo gostilni Vrtovšek.

Vsi pa smo že nestrpno pričakovali večerno osrednjo prireditev, ki se je odvila v kulturni dvorani Sevnica. Večer je bil prežet z glasbo, mladostniško energijo, nasmejanimi in hvaležnimi obrazi, z mnogimi čestitkami in obujanjem spominov.

Preberi več ...
 
Mini oratorij - Noe in parčkanje
Sobota, 10 November 2018 20:43

oratorij_bansNaslov novembrskega mini oratorija je bil Noe in parčkanje. Že naslov je zelo dobro nakazal, kaj bo glavna tema tokratnega druženja v Salezijanskem mladinskem centru.

Dan smo začeli z dvema bansoma, ki sta tudi tiste bolj zaspane popolnoma prebudila. Dramska igra nam je pokazala, kako je Noe zbiral po dve živali vsake vrste, da jih je rešil pred vesoljnim potopom. Prejeli smo pomembno sporočilo, da je vsako živo bitje

Preberi več ...
 
Poletje v SMC Sevnica
Petek, 31 Avgust 2018 20:00

Skupinska_slikaV salezijanskem mladinskem centru Sevnica je bilo poletje zelo pestro.

Prva dva tedna julija smo kot že veliko let pripravili oratorij, letos pa se ga je vsak dan udeležilo okoli 160 otrok in mladih. S pomočjo Indijancev smo spoznavali življenje Friderika Barage, škofa in misijonarja, ki je med ameriškimi staroselci širil krščansko vero. Večinoma so dnevi potekali po ustaljenem urniku — začetek z dvigom zastave in petjem oratorijske himne, nato ogled dramske igre,

Preberi več ...
 
Birmanske duhovne vaje 2018
Nedelja, 15 April 2018 21:46

molitevHitro se približujemo 12. maju, ko bodo letošnji birmanci prejeli zakrament svete birme. Ker ta zakrament pomeni postati odrasli kristjan, se birmanci poleg verouka udeležujejo tudi birmanskih skupin, prejšnji vikend (13.–15. april) pa so imeli duhovne vaje v Podbočju. 40 birmancev je spremljalo 12 animatorjev in župnik Jože.

Petkovo popoldne smo preživeli kar na travniku, kjer smo birmance naučili igrati baseball. Da je bila igra

Preberi več ...
 
Prvi Mini oratorij: Kava vs. čokolada
Sobota, 13 Oktober 2018 20:10

kozarciTudi v letošnjem šolskem letu bomo v SMC Sevnica enkrat mesečno za otroke in mlade organizirali mini oratorij. Oktobrski, ki je minil predvsem v znamenju kave in čokolade, je že za nami.

Na začetku smo se razgibali s plesom Chocolate, nato pa je po prepevanju pesmi sledila uprizoritev Cankarjeve črtice Skodelica kave, preko katere smo

Preberi več ...
 
Poletni programi v SMC Sevnica
Torek, 05 Junij 2018 20:24

ORATORIJ "Eno je potrebno"

Na letošnjem oratoriju bomo spoznavali Indijance. Čeprav živijo zelo daleč, se je pred dvema stoletjema na popotovanje v osrčje Amerike odpravil slovenski misijonar Friderik Irenej Baraga. V dveh tednih oratorija bomo spoznali njegovo življenje in ugotovili, kaj vse se lahko naučimo od njega. Oratorij traja od 9. do 15. ure, vsak dan pa bo organizirano tudi jutranje varstvo od 6. 45 naprej. V prvem tednu načrtujemo izlet po Baragovi poti (Trebnje), v drugem tednu pa kampiranje pri cerkvi sv. Roka nad Sevnico.

Cena: 20€ na teden in za vsakega naslednjega člana iz iste družine 15€. S tem krijemo stroške toplega

Preberi več ...
 
Oratorijski dan - marec 2018
Sobota, 17 Marec 2018 22:19

izdelkiPostni čas je v krščanstvu del leta, v katerem se z molitvijo, odpovedovanjem in dobrimi deli pripravljamo na veliko noč. Ker je bil marčevski oratorijski dan ravno dva tedna pred največjim krščanskim praznikom, smo ga posvetili postnem času in veliki noči.

Ob devetih smo se zbrali v SMC-ju, kjer smo se prešteli in se tokrat namesto bansa razgibali z aerobiko. Po nekaj pesmih smo imeli kviz o postu, ki ga je pripravil

Preberi več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 45

NAPOVEDNIK

17. 11. 2018
20-letnica SMC Sevnica

1. 12. 2018
Izdelovanje adventnih venčkov

5. 12. 2018
Miklavževanje

15. 12. 2018
Srečanje animatorjev

22. 12. 2018
Mini oratorij

Poletna_zgibanka_2018

 

NAŠI SPONZORJI

Koledar

10 let Društva SMC Sevnica